Alsace, Scherwiller

Andre Dussourt - http://www.domainedussourt.com/

Andre og Paul Dussourt's vinmarker er på ca. 10 hektar, og beliggende på en lille bjergskåning nede i dalen mellem henholdsvis Scherwiller og Blienschwiller i Alsace.

Markerne har en minimums alder på 25 år, og i Scherwiller bliver der produceret Riesling – Pinot Blanc og Tokay Pinot Gris, og i Blienschwiller er det Sylvaner – Pinot Auxerrois – Pinot Noir – Muscat og Gewurztraminer. Der produceres hvert år  mellem 80.000 – 90.000 flasker, og de eksporteres hovedsageligt til Frankrig - Tyskland – Belgien – Sverige – Norge og Danmark. Udover ovennævnte velkendte vine, produceres der bl.a. også en udsøgt dessertvin, Late Harvest, som er en mellemting mellem en Sauterne og Muscat Beaume D´Veniése.

Piemonte, Italien

Malgra - http://www.malgra.it

Malgra er vores producent i Piemonte som vi har haft et samarbejde med i mere end 10 år. Piemonte er et af Italiens største områder, hvad angår vinproduktion, og Malgra producerer alle klassiske vine fra de kendte områder som Barolo, Barbaresco, Alba og Asti og kendetegnende for deres røde vine er nebbiolo-druen, som den mest benyttede. 

Lombardiet, Italien

Conte Vistarino - http://www.contevistarino.it/en/ 

Giorgi di Vistarino familien ejer en omfattende ejendom i Rocca de'Giorgi. I mange århundreder har familien længe spillet en aktiv rolle i at forbedre kvaliteten af ​​de vine fra Valle Scuropasso, ved at bruge det bedste state-of-the-art teknologi. Dermed har de bidraget til at styrke omdømmet af de vine fra Oltrepo Pavese, området syd for Pavia. Conte betyder faktisk greve og familien er ud af adelig slægt.

Carlo Giorgi di Vistarino introducerede Pinot Noir druen i Oltrepo Pavese mellem slutningen af ​​det 19. århundrede og i begyndelsen af det 20. århundrede. De har desuden vundet priser i både London og Paris for deres mousserende vine. Hans arbejde er indenfor de sidste par år blev overtaget af den ene af hans døtre, Ottaviao, som nu har ansvaret for at drive vingården videre. Målet er stadig det samme, nemlig at skabe elegante, autentiske vine, der udtrykker, hvor vinen kommer fra.

Veneto, Italien

Paladin - http://www.paladin.it

Paladin ligger i Øst Veneto, et område mellem Veneto og Friuli, og er sammensmeltningen af 2 kulturer. I dette område, langs den historiske vej Roman Postumia, har Paladin placeret sine vinemarker, hvis indhold af kalkagtig jordbund giver optimale betingelser for at producere et bredt sortiment af både enkle og elegante vine.

Vi har haft den store glæde, at have Paladin i vores sortiment i rigtig mange år. De leverer super dejlige vine til en fornuftig pris, og er bl.a. også producenten bag vores meget farverige og delikate mousserende rødvin, Filo Rosso, som er vores absoult "top-sællert". I 2015 har den skiftet navn til "Primo Rosso", men indhold og kvalitet er den samme.

Roncolato, Valpolicella

Azienda Vitivinicola RONCOLATO - http://www.cantinaroncolato.com/eng/azienda.htm

Vi besøgte Valpolicella i 2014 bl.a. med henblik på at finde en god producent af Amarone og Ripasso, og det lykkedes os, da vi mødte familien Roncolato. Deres vingård og de omkring liggende marker virker ikke af meget, men de ligger perfekt til at producere Amarone og Ripasso og den lokal kendte hvidvin Soave fra samme område. 

Markerne bugter sig blidt i den solrige dal langt væk fra trafik og støj og vingården og produktionen af vin er baseret på familiens tradition, der går mange år tilbage. Sammenholdt med nye og mere moderne teknikker giver dette fremragende vine og resultater. Vi har selv smagt vinene på stedet og det var en meget god oplevelse. Så er du til klassisk Amarone (classico og riserva) og Ripasso som du kender den, så skal du ikke lade sig snyde af Roncolato´s vine.

Toscana, Montemaggiore

Montemaggiore - http://www.montemaggioretuscany.it/

Landet og vinmarkerne i Mansalto & Montemaggiore ligger i hjertet af Toscana. Du vil opdage en virkelig "anderledes verden" 20 minutter i bil fra Arezzo og Siena.

Tilbring din ferie i Montemaggiore betyder at miste dig selv i en magisk atmosfære, hvor fortid og nutid mødes i det fredelige toskanske landskab. Afslappende ferie kan blive brugt her: du kan nyde gå eller cykelture i vores skove, leje

Vores ejendom er beliggende i et charmerende kvarter, både fra et naturligt og historisk synspunkt. Du vil sjældent finde 2.000 heltar jord bestående af vinmarker, olivenlunde, skove med egetræer, kastanjer og klynge fyrretræer, tre gamle landsbyer (Palazzuolo, Vecchio, Montemaggiore og Cortinova - Marrocco) med swømming pool, tennisbane og og to luksusvillaer (Villa Strongoli og Villa Le Tornaie) med privat svømming pool og Spa. Historien fortæller os om et eksotisk sted, beboet af Tempelherrerne og af etruskerne, vigtigt knudepunkt mellem Maremma regionen, kyst- og bakkede områder. Mange af vores landhuse blev bygget med resterne af de første bygninger, der blev ødelagt på grund af kampe mellem Siena og Arezzo. For eksempel var Palazzuolo Vecchio et lille slot oprindeligt brugt som et udsigtspunkt.

Tilbring din ferie i Montemaggiore betyder at miste dig selv i en magisk atmosfære, hvor fortid og nutid mødes i det fredelige toskanske landskab. Afslappende ferie kan blive brugt her: du kan nyde gå eller cykelture i vores skove, leje cykler eller bare nyde vin🙂

Vylyan regionen, Ungarn

Vylyan Vineyards and Winery Winery - http://www.vylyan.hu/en

Vylyan navnet blev bestemt af Pál Debreczeni og hans hustru Monica´s engagement i regionen og respekt for traditionerne. "Vylyan" var det navn, der bruges til "Villány" i det 15. århundrede manuskript og hvorpå den måde det skrevet - ved hjælp af en fjerpen - tjente som inspiration i forbindelse med formningen af vinegårdens logo.


Forholdene i Vylyan er optimale og udover de særlige kvaliteter i jorden har Monica og hendes professionelle medarbejdere med hårdt og entusiastiske arbejde båret Vylyan derhen, hvor de er idag. Det er en velrenommerede og veldreven vingård med kvalitetsvine og i dag er Vylyan  en af de mest prominente vinmarker i Villány vinregion. Udover dette blev Monica Debreczeni i 2008 udnævnt til årets vinmager i Ungarn.

Paso Robbles, Californien

Tobin James Cellars - http://www.tobinjames.com/

Det hele startede med ekstra 6 tons vindruer, som en vingård ikke ville acceptere og bruge i produktionen. Tobin James, på dette tidspunkt vinmager-assistent, spurgte ejeren af vingården, om han måtte overtage druerne og prøve at lave vin for sig selv.»Værs’go« sagde han, »du må knokle en vis legemsdel ud af bukserne, hvis du har lyst.

Halvandet år senere begyndte guldmedaljerne at vælte ind for Tobins første Zinfandel årgang 1985 "Blue Moon" Zinfandel. Efter at have produceret sine vine på en anden lokal vingård og solgt dem i den lokale shop, kastede han sig ud i det og byggede Tobin James Cellars i 1994.

Opbygget fra grunden på stedet for et gammel diligence stop, hans smagerum og salgssted ligner mere en gammel western saloon hvor der er placeret en over 150 år gammel bar disk fra Missouri. Det er bestemt et besøg værd, hvis du kommer på disse kanter.

Charles Smith, Washington State (USA)

Charles Smith - http://www.charlessmithwines.com/

Vi støtte på Charles Smith via et arrangement vores samarbejdspartner havde arrangeret og blev ret begejstret for hans vine, bl.a. hans Kungfu Riesling, noget af det bedste riesling vi har smagt længe. Han laver fra overkommelig prisvenlige vine, til 100 point Parker vine, så han har har hele paletten. 

Han har boet 10 år i Danmark og har været Tour Manager for bl.a. Psyched Up Janis og han er også en kunstner at se på. Hans meget iøjenfaldene etiketter er tegnet af en dansker, som nu er tøjdesigner i L.A.

I vores web-shop kan du se de vine, vi p.t. fører, men der er mulighed for at levere andre af hans fremragende vine. Bare skriv til os, så finder vi en løsning. 

Malatinzsky, Ungarn

Malantinzsky - http://www.malatinszky.hu/

Csaba Malatinszky (billedet til højre) er en af Ungarns mest berømte vinproducenter. Vi mødte ham i forsommeren 2013 i Ungarn. Det var et spændende møde med en vinmager, der udaftil kunne virke lidt speciel, men når han først åbnede op, var han meget talende og entusiastisk og han inviterede os til en lille privat middag for at smage hans vine. Her blev vi straks overbevist om, at han havde noget specielt at byde på. Alene hans økologiske Chardonnay er noget af det bedste vi har smagt til prisen.

Han startede som sommelier (ungarns første), åbnede en high-end vin butik og efter nogle få oversøiske oplevelse på nogle kendte vingårde startede han sit eget produktion. Hans vingård, som blev grundlagt i 1997 er i området Villány-Siklós, hvor han trækker på 30 hektar druer. Han laver super Chardonnay og klassiske rødvine af Cabernet, Cabernet Franc og den lokale Kekfrankos - super vine efter vores mening.

Badia di Barrona

Badia di Barrona -

At kende familien Gaslini Alberti betyder, at kende en af de sande store familier af italiensk vin.

Gaslini Alberti har imponeret med deres toskanske stil i Badia di Morrona (Pisa) siden 1939. Deres forudseenhed og forståelse af vinpotentialet i deres land, har andre fuldt med stor forventning.

Købet af virksomheden Farms Bricchi Astigiani (Asti), fandt sted i slutningen af 90'erne og var et yderligere tegn på kærlighed til vin, ved at tage den udfordring op, at drive en virksomhed i Piemonte.

 

 

Az. Agr. Manicardi

Az. Agr. Manicardi -  

Anført af en dybt rodfæstet kærlighed til sit hjemland, Enzo Manicardi startede sin gård i bjergene i Castelvetro mere end 30 år siden. Han havde intuition til at vælge en af Emilia Romagna top DOC zoner: etn fortryllende land, flankeret af skove og vinmarker.

Som årene gik, skiftede virksomheden hænder og blev videregivet til den næste generation, som voksede samtidig med at dyrke efter de samme principper og dele de samme værdier, som deres far gjorde, og formåede at opretholde den perfekte og næsten magiske balance mellem den lokale tradition for Emilia og innovation.